MOAI, een SUP merk uit Nederland

De merknaam MOAI is afkomstig van de monolithische menselijke standbeelden “moai’s”, gemaakt door de bewoners van het eiland Rapa Nui, ook wel Paaseiland genoemd. Het eiland werd ontdekt en bewoond door Polynesische avonturiers en ontdekkingsreizigers die per kano over de Stille Oceaan reisden. Er wordt aangenomen dat deze beelden zijn gemaakt door de mensen van Rapa Nui om hun voorouders, de ontdekkingsreizigers van de zee, te aanbidden.

Met het merk MOAI wordt een eerbetoon gebracht aan deze geweldige Polynesische ontdekkingsreizigers, die graag op het water waren, duizenden kilometers over de Stille Oceaan reisden en alleen de zon, de wolken, de maan, de sterren en de stroming gebruikten om hen begeleiden. De MOAI SUP ontwerpen zijn geïnspireerd op deze avontuurlijke oceaanreizigers.

MOAI, hoogste gewaardeerd op Nederlandse TV

Enige tijd geleden verscheen bij KASSA een test van verschillende merken SUP boards - waaronder MOAI. 

Criteria
De criteria waren onder andere het gebruiksgemak van het board: is het goed en makkelijk op te pompen, is het makkelijk mee te nemen, past het in een tas en hoe goed is de structuur, hoe makkelijk is het board in het water te leggen en of het een complete set is (bijvoorbeeld of er reparatieset bij zit). Ook is gekeken naar: stijfheid, wendbaarheid en stabiliteit.

Resultaten

Het MOAI board kwam als winnaar uit de bus. De testers vinden deze SUP stevig en stabiel. De bijbehorende tas op wieltjes is mooi en alles past er gemakkelijk in.''
MOAI was de hoogst beoordeelde SUP - 8,5 punten.

MOAI Paddle Boards

MOAI SUP boards zijn opblaasbaar, makkelijk mee te nemen en gemaakt van hoogwaardige en innovatieve materialen. Alle boards zijn vervaardigd met fusion-technologie, waardoor ze lichter, duurzamer en milieuvriendelijker zijn. Dit jaar hebben ze ook een nieuwe technologie: geweven drop-stitch. Dit biedt een superieure sterkte-gewichtsverhouding. Bij MOAI geloven ze in kwaliteit, duurzaamheid en draagbaarheid, om consumenten de best mogelijke ervaring op het water te bieden. Elk paddleboard wordt standaard als pakket geleverd met alle benodigde accessoires om direct het water mee op te gaan.

Peddel en backpack 

MOAI heeft een peddel van glasvezel en een verbeterde backpack toegevoegd aan het standaardpakket van de MOAI paddleboards.

MOAI - Stand up for a better world

Als organisatie wil MOAI ook iets teruggeven. MOAI vindt dat iedereen de kans verdient om te genieten van de natuur en plezier te maken op het water. Jouw MOAI-aankoop draagt bij aan donaties die de wereld voor iedereen een betere plek zal maken.

Maar hoe maken we de wereld een betere plek? Een van de dingen die MOAI doet is verschillende goede doelen steunen. MOAI gelooft dat ze de wereld kunnen verbeteren door te doneren aan natuurorganisaties, maar ook aan organisaties die opkomen voor de mensheid.

Naast de goede doelen streeft MOAI er ook naar om de producten zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Ze proberen hun producten voortdurend milieuvriendelijker te maken en daarom zijn ze continue bezig het productieproces milieuvriendelijker te maken en vinden ze meer en meer manieren om de producten te recyclen.