Waarom een elektrische SUP Pomp?

Ben jij vaak op het water te vinden met jouw sup, maar kost het oppompen van je SUP veel moeite? Het zal je niet ontgaan zijn dat er steeds meer suppers zijn met een elektrische SUP pomp, maar wat is nu het voordeel van zo’n elektrische SUP pomp?

Nou een elektrische SUP Pomp biedt heel veel comfort. Je sluit de pomp aan op het board en in iets meer dan 10 minuten is je SUP opgepompt.  Hoe fijn is dat! Het is een compact apparaat, waardoor je hem makkelijk meeneemt. Als je kiest voor een SUP pomp met een accu is het helemaal makkelijk. Je laadt dan thuis de accu op en aan de waterkant zet je de pomp naast de sup, sluit hem aan en laat hem al het werkt doen.

Elektrische SUP Pomp met accu

Deze pompen hebben in ingebouwde accu die je thuis op kunt laden. Je hebt dat geen externe stroom meer nodig om je SUP op te pompen. Wanneer je een pomp zonder accu gebruikt moet je de 12V aansluiting van je auto gebruiken.

Waarom een SUP Pomp met accu?

Wanneer je niet altijd met de auto naar een SUP locatie gaat of wanneer je nog meer comfort wil, is de SUP pomp met een interne accu een ideale optie. Deze pomp is voorzien van een lithiumaccu en is eenvoudig thuis op te laden. Bij deze pomp is de PSI handmatig in te voeren voor een optimale druk van jouw board. De pomp heeft een automatische uitschakelfunctie, waardoor je jezelf rustigkunt voorbereiden op je SUP tour. De pomp is zeer compact en draadloos, waardoor hij eenvoudig mee te nemen en te gebruiken is. Qua prijsklasse ligt deze sup pomp hoger dan de variant zonder accu, maar deze pomp is comfortabeler en eenvoudiger in gebruik.

12V SUP Pomp (zonder accu)

Deze Sup pomp is eenvoudig aan te sluiten op de 12V aansluiting van jouw auto. Wat belangrijk is om te weten, is dat je de motor van je auto moet laten lopen zolang je het board op aan het pompen bent.

Bij deze pomp is de PSI druk handmatig te regelen, waardoor je board altijd de optimale druk heeft. De SUP pomp is ook te krijgen met een optie voor een automatische uitschakelfunctie. Een 12V elektrische SUP pomp is zeer compact en dus makkelijk mee te nemen. Qua prijsklasse is deze SUP pomp een stuk goedkoper dan de SUP pomp met een interne accu.

Tips bij aankoop van een elektrische suppomp

Werkdruk van de pomp

Zorg dat je weet tot hoeveel PSI jouw SUP opgepomp moet worden en pas daar je SUP pomp op aan. Veel pompen gaan tot 16 PSI, heb jij een board dat 20 PSI nodig heeft zorg dan dat je de juiste pomp koopt. Op onze website geven wij duidelijk aan tot welke druk een SUP Pomp geschikt is. 

Kies een pomp met accu

Een elektrische pomp zonder accu is weliswaar voordeliger maar je hebt altijd de auto nodig en je moet de motor laten draaien. Ons advies is dan ook een pomp met accu te kopen. Ja het is duurder maar het biedt zoveel meer voordelen.

Laat je pomp niet te warm worden

Een SUP pomp moet hard werken, wat betekent dat hij heel warm kan worden. Wanneer je met dezelfde pomp meerdere SUPs wilt opblazen, geef de pomp dan voldoende rust tussendoor. Dit is veel beter voor de pomp en de accu.