• Gratis verzending vanaf € 60,-
 • 30 dagen geld retour
 • 1.000 m2 winkel
 • Zeer goed bereikbaar

Welke kleding heb je nodig bij het SUPPEN?


76870.JPG Dit is afhankelijk van meerdere factoren en omstandigheden zoals de tijd van het jaar en het type water waar je supt maar ook van je persoonlijke voorkeuren. Laten we het niet te moeilijk maken en onderverdelen in 3 jaargetijden. Wij gaan er voor het gemak maar vanuit dat je op vlakwater wilt suppen, dat is namelijk waar het overgrote deel deze super gave sport beoefend. Onder vlakwater valt nagenoeg al het binnenwater zoals meren, rivieren, recreatieplassen, natuurgebieden etc.

Voorjaar & najaar

Met name in het voorjaar is de watertemperatuur in Nederland nog erg laag, daarom is goede kleding een must. Gebruik van een neopreen wetsuit en bijpassende warme kleding is dus een vereiste om comfortabel en veilig het water op te gaan. Voor persoonlijk advies kun je langskomen in onze winkel.

Hier een algemeen advies:
Wij adviseren het gebruik van een long john met een dikte tussen de 2 en 3.5 mm, deze combineer je met een neopreen top en/of hydrofobe onderkleding. Hydrofobe onderkleding is speciaal ontworpen om onder een wetsuit te dragen en geeft extra warmte zonder dat het je hindert in je bewegingsvrijheid. Neopreen laarsjes of neopreen sokken in combinatie met schoenen zijn onmisbaar. Verder draag je een muts of handschoenen naar eigen inzicht. Gebruik in deze tijd van het jaar vooral je gezonde verstand en ga voorbereid het water op, bij twijfel niet gaan of eerst advies vragen bij een specialist. Wij helpen je graag veilig het water op.

Zomer

Dit is voor het SUPPEN uiteraard een prachtige tijd, de watertemperatuur is goed en het weer vaak ook. Toch kan het met de verkeerde kleding snel oncomfortabel worden doordat je kleding bijvoorbeeld niet snel genoeg droogt of veel water vasthoudt. De wind zal je snel afkoelen waardoor je niet meer comfortabel op het water bent. Wij adviseren het gebruik van Lycra en UV-werende kleding in combinatie met een Hydrofobe broek en shirt. Wil je graag schoenen gebruiken draag dan een neopreen schoentje. 

Winter

Dit is een heel gave tijd om op het water te staan maar ook gevaarlijk met de verkeerde kleding. Als je per ongeluk te water raakt loop je de kans op een “koude shock” waardoor de kans op verdrinking of onderkoeling groter dan nodig is. Besef je dat er weinig tot geen mensen op het water zijn die je kunnen helpen in geval van nood. Bij Suppen in de winter adviseren wij neorpeen kleding van 3. tot 5mm, neopreen laarsjes, handschoenen en een muts.

Wetsuit

Wij adviseren het gebruik van neopreen kleding gecombineerd met hydrofobe onderkleding, neopreen sokken, laarsjes en handschoenen. Buiten deze kleding is het noodzakelijk droge kleding bij te hebben (op het water dus) zodat je iets droogs kan aantrekken indien nodig. Deze extra kleding stop je in een dry bag, die is onmisbaar in de winter. Wij adviseren sterk ook een droge set kleding in de auto te leggen zodat je droge warme kleding kan aandoen wanneer je terug bij de auto bent.

 1. Prolimit Fire Top Neopreen - Dames - SUP Jack
  Vanaf € 89,95 Normale prijs € 109,00
 2. Prolimit Neopreen Boxer Short - 1.5mm Neopreen
  Vanaf € 34,95 Normale prijs € 49,99
 3. Fusion Steamer 5/3 - Freezip - GBS
  Vanaf € 249,00 Normale prijs € 299,00
 4. Prolimit SUP Top Loosefit Splash
  Vanaf € 111,20 Normale prijs € 139,00

Producten 1 tot 4 van 20 in totaal

 

Drysuit

Een droogpak is een (meestal ademend) waterdicht pak met een waterdichte rits en latex of neopreen afdichtingen bij de nek en pols. Vaak zijn de sokken direct aan het droogpak gemonteerd zodat je droge voeten houdt. Je gebruikt hier comfortabele en luchtige onderkleding bij zodat je warm blijft, stilstaande lucht isoleert het beste. Ook bij gebruik van een drysuit is een set droge kleding in de auto een must omdat bij een val toch water naar binnen kan komen, ook kan je een defect aan je droogpak hebben waardoor omkleden achteraf gewenst kan zijn.

Reddingsdeken

In de winter is het slim om een goud/zilveren reddingsdeken mee te nemen, zorg dat je weet hoe je die gebruikt. In geval van koude de gouden kant aan de buitenzijde.