• Gratis verzending vanaf € 50
  • Uitstekende service
  • 1.000 m2 winkel
  • Zeer goed bereikbaar

Wij hebben onderstaande tips samengesteld om je te helpen jouw ideale peddel te vinden.


1. Welk type SUP gebruiker ben jij?


Om langere tochten te peddelen wil je een lichtgewicht, stijve peddel voor een maximale energie overbrenging met minimale inspanning. Om in de grote golven te surfen wil je een flexibele schacht/steel die duurzamer is tegen schokken en klappen. Tijdens het toeren op vlakwater zijn de peddels het beste wanneer de gebruiker de lengte kan aanpassen aan de snelheid en omstandigheden. Peddel je sneller dan mag de peddel bijvoorbeeld korter, tegen de wind in sta je lager dus peddel weer korter, met de wind mee mag deze weer wat langer en bij schouder/nek klachten is iets korter weer prettig. Bladgrootte kan bepalend zijn voor je uithoudingsvermogen, techniek verbetering en blessure gevoeligheid.

 

2. Overweeg een 2-delige carbon peddel

 

Fixed

Een vaste, niet verstelbare peddel is vooral gemaakt voor het peddelen op wedstrijd niveau, doordat het glasfiber en/of carbon uit 1 deel bestaat is deze variant licht en stijf, er is nul energieverlies in het verstelbare deel omdat dit er simpelweg niet is. Na aanschaf zaag je de steel op lengte af en verlijm je het t-stuk in de steel, verstellen is daarna niet meer mogelijk.


2-delig

De omstandigheden op het water veranderen steeds, dus of je nu tegen de wind in peddelt, op vlak water cruist met de stroom mee, van board wisselt of je peddel deelt met andere suppers - soms moet je je peddel-positie wijzigen door de lengte van de peddel onderweg aan te passen (korter of langer). Dit voorkomt blessures, verkeerde houding en ineffectief peddelen.


3-delig

Er zijn veel peddels op de markt die je in drie stukken kunt delen, dit zodat de peddel bijvoorbeeld in de doos, tas bij de SUP of in de breedte achter in de kofferbak van de auto past. Wanneer het geen noodzaak is dat de peddel zo klein opgeborgen en/of vervoerd kan worden geven wij de voorkeur aan een 2-delige variant, je hebt veel minder verlies van energie wat de effectiviteit, plezier en levensduur verhoogt.

 

3. Koop een kwaliteitspeddel, zelfs bij aanschaf budget SUP

Een goede kwaliteit peddel is een “lifetime” investering en zorgt vrijwel direct voor een verbeterde techniek én verminderde kans op blessures. Bij aanschaf of upgrade naar een ander board blijf je de los aangeschafte peddel uiteraard gewoon gebruiken. Bij veel SUP pakketten wordt een standaard peddel meegeleverd, deze zijn 3-delig, zwaar en hebben veel speling op de losse delen, dat zorgt dan weer voor een verminderde overdracht van energie. Vaak beginnen nieuwe suppers dus met een van de goedkoopste peddels op de markt om die daarna al vrij snel te upgraden. Als de portemonnaie het toelaat adviseren wij een Carbon peddel van het merk Naish, Enkele voordelen van het kopen van een Naish peddel zijn; lichtgewicht, duurzaamheid, hoogwaardige afwerking, keuze in bladformaat en steel type. De verscheidenheid aan peddels die Naish biedt, past bij elk type supper. Wil je net wat minder uitgeven dan zijn o.a. Aztron en Jobe merken om eens naar te kijken.

 

Je huidige peddel upgraden of vervangen?


Ons advies is om een peddel upgrade te overwegen zodat je nog veel meer plezier haalt uit je nieuwe SUP en de kans op blessures sterkt verminderd. Met name het gewicht en de stijfheid zijn belangrijk, wij vertellen je er graag meer over in onze winkel. Er zijn diverse modellen peddels beschikbaar om te testen. Verder op meer info over waarom je standaard peddel te upgraden.


Groot testcentrum

wij hebben een groot (mobiel) testcentrum waar je board & peddel van vele merken kan testen en proberen. Meer informatie staat hier: testcentrum boards & peddels

 

Onze verschillende SUP peddel mogelijkheden: 

Producten 1 tot 4 van 20 in totaal