• Gratis verzending vanaf € 60,-
  • 30 dagen geld retour
  • 1.000 m2 winkel
  • Zeer goed bereikbaar

SUP-peddel keuze hulp

Bij de zoektocht naar een betere SUP peddel zijn persoonlijke ervaringen, budget, frequentie van gebruik en ervaringen van je mede supppers vaak bepalend voor jouw keuze. Maar hoe maak je die keuzes en waar begin je? Wat is nou eigenlijk een goede peddel? Er is zoveel aanbod dat het onmogelijk is alles te vergelijken vandaar dat wij met deze SUP peddel keuze hulp wat meer infomatie bieden.

Prestatie en blessures

Met een voor jou zo geschikt mogelijke peddel ben je koersvaster, sneller, manoeuvreer je beter, raak je minder snel vermoeid en voorkom je vervelende klachten. Blessures aan nek, arm en schouder of een zeurende onderrug onstaan vaak uit verkeerd toegepaste of aangeleerde techniek in combinatie met het gebruik van een ongeschikte peddel. Iedereen die een minder geschikte peddel gebruikt raakt sneller vermoeid en bij vroegtijdige vermoeidheid daalt je sportieve prestatievermogen, je focus zakt weg en aangeleerde technieken worden niet goed uitgevoerd, je coördinatie raakt uit balans en voordat je het weet heb je een vervelende blessure te pakken. 

Advies van een expert

Om tot een juiste peddel keuze te komen zijn meerdere factoren van belang. De diameter, vormgeving, blad oppervlak, gewicht en flex-curve moeten zo goed mogelijk aansluiten op jouw persoonlijke wensen, omstandigheden en voorkeuren. Dit betekent dat fysieke eigenschappen zoals lichaamslengte, gewicht, kracht en armlengte sterk bijdragen aan wat jij nodig zal hebben op het water. Je leeftijd, lengte, gewicht, fitheid en kracht bepalen welke peddel geschikt is voor jou. Wij zijn SUP experts en kunnen jou een persoonlijk advies geven.  

SUP les nemen 

Wil je technisch goed kunnen peddelen dat is het volgen van 2 of 3 SUP lessen een aanrader, zelfs wanneer je al wat meer ervaring bezit. Het beheersen van de juiste techniek zorgt voor meer plezier op het water. Los van het beheren van enige techniek is het belangrijk dat de peddel die jij gebruikt (of wilt gaan aanschaffen) zo goed mogelijk past bij jouw fysieke en motorische vaardigheden.

Producten 1 tot 4 van 20 in totaal


Fixed SUP Peddel

Een fixed peddel is een vaste, niet verstelbare peddel en vooral gemaakt voor peddelen op wedstrijd niveau. Hij wordt veelal gemaakt van glasfiber of carbon en is licht en stijf met nul energieverlies in het verstelbare deel omdat dit er simpelweg niet is. Na aanschaf zaag je de steel op lengte af en verlijm je het t-stuk in de steel, verstellen is daarna niet meer mogelijk.

2-delige SUP Peddel

Een 2-delige SUP is demontabel is makkelijk in lengte verstelbaar. Hierdoor is de peddel voor praktisch alle gebruikers geschikt omdat je hem voor gebruik op de juiste lengte kunt instellen. Je kunt zelfs de lengte tijdens het suppen aanpassen als de omstangheden daarom vragen. Ook het opbergen en vervoeren van een demontabele peddel is veel makkelijker dan bij een fixed peddel.

3-delige SUP Peddel

Er zijn veel peddels op de markt die je in drie stukken kunt delen, dit zodat de peddel bijvoorbeeld in de doos, SUP tas of kofferbak van de auto past. Wanneer het geen noodzaak is dat de peddel zo klein opgeborgen of vervoerd moet worden geven wij de voorkeur aan een 2-delige variant, je hebt veel minder verlies van energie wat de effectiviteit, plezier en levensduur verhoogt.

Koop een kwaliteitspeddel, zelfs bij aanschaf budget SUP

Een goede kwaliteit peddel is zorgt vrijwel direct voor meer SUP plezier, een verbeterde techniek én verminderde kans op blessures. Bij aanschaf of upgrade naar een ander board blijf je de los aangeschafte peddel gewoon gebruiken. Bij veel SUP pakketten wordt een standaard peddel meegeleverd, deze zijn 3-delig, zwaar en hebben veel speling op de losse delen, wat zorgt voor een verminderde overdracht van energie. Vaak beginnen nieuwe suppers met een van de goedkoopste peddels op de markt om die daarna al vrij snel te upgraden. De beste SUP peddels zijn van Carbon en worden gemaakt door Naish en Red Paddel. Enkele voordelen van een Red Paddel of Naish peddel zijn, lichtgewicht, duurzaamheid, hoogwaardige afwerking, keuze in bladformaat en steel type. Wil je net wat minder uitgeven dan zijn Aztron, MOAI en Jobe merken met hele goede prijs kwaliteit verhouding en een groot assortiment peddels.

Een greep uit onze collectie: 

Producten 1 tot 4 van 20 in totaal