Waarom suppers een drysuit dragen

Vele mensen zien suppen als een zomersport, maar niks is minder waar. In de winter kun je schitterende SUP tours maken, de natuur is ontzettend mooi en het is heerlijk rustig op en rond het water. Helaas kan het wel heel koud zijn wat je op kunt lossen door de juiste SUP kleding te dragen. Een SUP drysuit is dan aan te raden. Wellicht is het je al opgevallen dat er verschillende kleding gedragen wordt op de SUP, maar waarom zou je nu de keuze maken voor een SUP droogpak?

Wat is een droogpak

Een drysuit of droogpak is een pak dat je volledig droog houdt. Door de seals aan de armen en hals, zal er geen water in het pak terecht komen. Een droogpak wordt gebruikt bij verschillende sporten, zoals: duiken, zeilen en suppen. Bij het Suppen is het belangrijk dat je voldoende bewegingsvrijheid hebt om te kunnen peddelen hierdoor zal het droogpak los op het lijf aansluiten.

Onderkleding

Een droogpak houdt je droog en is winddicht maar het zorgt niet voor warmte, dat doe je door de juiste onderkleding te dragen. Een SUP droogpak dient voldoende ruimte te hebben om deze onderkleding te kunnen dragen. 

Waarom een SUP droogpak gebruiken

Ook in de koelere maanden is het heel gaaf om op het water te staan, maar met de verkeerde SUP kleding niet leuk en zelfs gevaarlijk. Als je per ongeluk te water raakt loop je de kans op een “koude shock”, waardoor de kans op verdrinking of onderkoeling groter wordt. Besef dat er weinig tot geen mensen op het water zijn die je kunnen helpen in geval van nood.

Comfort & veiligheid

Het is dus veel veilig een droogpak te gebruiken bij het suppen in de wintermaanden. Daarnaast is Suppen bij koud weer veel leuker met de juiste kleding. Een droogpak houdt je warm, droog en zorgt voor veel comfort tijdens het suppen.

Tips bij aankoop van een SUP droogpak

Ademende stof

Zorg dat je droogpak gemaakt is van een heel goed ademend materiaal. Omdat je als Supper 99.9% van de tijd boven water bent en actief bezig bent zul je condens en zweet opwekken. Dit moet zo snel en efficient mogelijk je droogpak uit zodat jij droog en warm blijft. Een goed ademend SUP droogpak zal dit doen, een goedkoper alternatief niet waardoor zo'n pak niet voldoet.

Pasvorm

Ieder droogpak en alle onderkleding heeft zijn eigen pasvorm. Laat je adviseren in welk droogpak en onderkleding het beste bij jou aansluit, zodat jouw uitrusting een optimaal comfort biedt tijdens het suppen. Het Gill Verso droogpak is speciaal ontwikkeld voor de SUP sport en biedt precies de juiste pasvorm en comfort.

Wil je meer weten over welk droogpak het beste bij jouw SUP omstandigheden past? Kom eens langs in onze supwinkel in Den Bosch. Onze SUP specialisten vertellen je graag nog meer over welk droogpak, wetsuit en onderkleding het beste bij jou past. Wij hebben veel SUP kleding op voorraad, zodat je bij Herman Lieven altijd kunt slagen.